Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@08:39:52 GMT

تناقض ها در باره آزاد سازی دارایی های ایران

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۰۸۱۷۱

تناقض ها در باره آزاد سازی دارایی های ایران

ساعت 24 - آمریکا بر اساس تمایلات خودخواهانه سیاستمداران حاکم برکاخ سفید دوباره ایران را در موقعیت تحریم قرار داده و شرایط سختی را بر ایران تحمیل کرده است. این روزها که درآمد ایران از صادرات نفت سقوط کرده است و صادرات کالاهای دیگر نیز با دشواری انجام می شود و ایران نمی تواند از منابع ارزی خود که درکشورهای دیگر است استفاده کند نیاز به ارز دارد و می خواهد دارایی های خود را آزاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی که عبدالناصر همتی رییس بانک مرکزی ایران یک تنه به جنگ آمریکا رفته و با ارسال پی در پی خبرهای مربوط به آزاد سازی بخشی از دارایی های خود تلاش می کند فضای خبری را در دست گیرد اما حالا خبرهای متناقض می رسد. یک وب‌سایت آمریکایی به نقل از یک منبع آگاه در وزارت خارجه آمریکا، گزارش‌های منتشرشده در مورد امکان دسترسی ایران به منابع مالی بلوکه شده این کشور از طریق اعمال معافیت‌های تحریمی را "نادرست" خوانده است. گزارش و ادوب‌سایت "واشنگتن فری‌بیکن" مدعی شده است که بر اساس اطلاعاتی که تنها در اختیار این رسانه گذاشته شده، وزارت امور خارجه آمریکا گزارش‌های منتشرشده در مورد موافقت دولت ترامپ با اعمال معافیت‌هایی به منظور دسترسی ایران به منابع مالی، برای مبارزه با کرونا را "نادرست" خوانده است.وب‌سایت خبری "میدل ایست آی" روز گذشته (جمعه ۸ فروردین) از آمادگی ایالات متحده برای اعمال معافیت‌هایی برای برخی کشورها به منظور امکان آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران از سوی آنها برای کمک به این کشور در راه خرید دارو و تجهیزات مبارزه با کرونا گزارش داده بود. "میدل ایست آی" این اطلاعات را به نقل از "منابع آگاه" منتشر کرده بود.وب‌سایت "واشنگتن فری بیگن" در مورد موضع وزارت امور خارجه آمریکا در مورد انتشار این خبر، پرسیده و می‌نویسد: «این وزارتخانه این گزارش را نادرست می‌داند.» یک مقام این وزارتخانه به "واشنگتن فری بیکن" گفته است، برخلاف  اطلاعات نادرست منتشرشده از سوی جمهوری اسلامی، «واقعیت این است که ایران منابع کافی برای هزینه کردن در خریدهای بشردوستانه به سود مردم این کشور را در اختیار دارد.» به گفته‌ی این مقام وزارت امور خارجه آمریکا به نقل از وب‌سایت "واشنگتن فری بیگن"، اما جمهوری اسلامی منابع مالی‌اش را در راه تروریسم و در جنگ‌های نیابتی هزینه می‌کند در حالی که به گفته او، مردم ایران سزاوار شرایط بهتر از این هستند.

تلاش‌ها برای لغو تحریم‌ها علیه ایران

با شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران، این کشور در کنار درخواست کمک‌های مالی، تمامی تلاش خود را برای لغو تحریم‌ها علیه ایران در شرایط کنونی به کار بسته است. رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، در حاشیه نشست چهارشنبه ششم فروردین هیئت دولت اعلام کرده بود که با کمک وزارت خارجه این کشور بخشی از پول‌های ایران که توسط آمریکا مسدود شده "به تدریج" به کشور بازمی‌گردد. عبدالناصر همتی البته به چگونگی کمک‌های وزارت خارجه و رقم منابعی که قرار است آزاد شوند اشاره‌ای نکرده اما اطمینان داده است که منابع آزاد شده "قطعا" منجر به رفاه مردم خواهد شد.همسو با این تلاش‌ها، در محافل سیاسی کشورهای گوناگون هم موضوع لغو تحریم‌ها علیه ایران مطرح شده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز چهارشنبه (۶ فروردین) در جلسه هیات دولت با اشاره به مکالمه تلفنی با یکی از کشورهای عضو غیر دائم شورای امنیت، گفت: «اکنون در شورای امنیت سازمان ملل نیز این بحث مطرح است که مصوبه‌ای به تصویب برسد که در شرایط کرونا همه تحریم‌ها کنار زده شود و در این زمینه فعال هستند.»میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هم با توجه به پاندمی ویروس جدید کرونا و پیامدهای آن، خواستار کنار زدن تحریم‌های بین‌المللی وضع شده علیه برخی کشورها از جمله ایران شد.به نقل از خبرگزاری‌های داخلی در ایران، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم جمعه شب (۸ فروردین) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، خواستار لغو تحریم کشورها برای مبارزه با شیوع کرونا شده و از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است در این راه وارد عمل شود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خارجه آمریکا واشنگتن فری سازمان ملل لغو تحریم تحریم ها وب سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود

به گزارش جماران، اندیشکده چتم هاوس در گزارشی درباره تاثیر تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر تلاش های چین برای برقراری صلح در منطقه نوشت:

حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در 13 آوریل، و پاسخ متعاقب اسرائیل، ثبات آشتی عربستان و ایران را که چین در سال گذشته میانجی آن شده بود، زیر سوال برد: این حملات چشم‌انداز استراتژیک را به‌طور چشمگیری تغییر داده است، امنیت منطقه‌ای را دچار ابهام کرده و شهرت اخیر چین را به‌عنوان یک میانجی معتبر به بوته آزمایش گذاشته است.

پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین ایران، پکن بی‌درنگ دیپلماسی تلفنی اضطراری را آغاز کرد تا از تضعیف توافق ایران و عربستان به دلیل وضعیت ناآرام در منطقه جلوگیری کند.  وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از تماس با همتایان سعودی و ایرانی خود، «تأکید ایران بر هدف قرار ندادن کشورهای منطقه و همسایه» - اشاره ضمنی به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس- را تحسین کرد. ممکن است تماس‌های مشابهی پس از حمله اسرائیل هم انجام شده باشد. در 19 آوریل، لین جان، سخنگوی وزارت خارجه علنا اعلام کرد که «چین با هر اقدامی که تنش‌ها را بیشتر می‌کند مخالف است.»

یکی از جنبه های قابل توجه واکنش چین ثبات آن بوده است. این کشور همچنان متعهد به حفظ منافع خود باقی مانده و همزمان از اسرائیل و آمریکا انتقاد کرده و خواستار کاهش تنش شده است. پکن مانند موضع خود در مورد تشدید تنش حوثی ها در دریای سرخ، دور جدید تشدید تنش را «سرریز» جنگ غزه می داند و نه کاتالیزور آن. این نشان می دهد که پایان دادن به درگیری غزه ممکن است یک اثر موجی ایجاد کرده و صلح و تنش زدایی را در سراسر خاورمیانه به ارمغان آورد.

این توضیح می دهد که چرا چین حمله 13 آوریل ایران را محکوم نکرد، بلکه آن را اقدامی دفاع از خود خواند. این کشور خود را درست در مرکز جنگ روایات قرار داده  و به طور موثر ادعای دفاع از خود ایران را در برابر ادعای مشابه اسرائیل که برای توجیه مجازات دسته جمعی فلسطینیان در غزه استفاده می شود، قرار داده است.(اسرائیل همچنان حمله بی امان به غزه را دفاع از خود پس از ماجرای هفت اکتبر 2023 می خواند.)

چین در مبادلات خود با ایالات متحده نیز همین کار را انجام داده و از این کشور می خواهد که نقش سازنده ایفا کند و اسرائیل را در زمانی که واشنگتن از پکن خواسته بود تهران را از اقدام متقابل منصرف کند، مهار کند.

آشتی ایران و عربستان در خطر است

نگرانی در مورد توافق عربستان و ایران زنگ خطر را در پکن به صدا درآورد. دو عامل کلیدی نگرانی های چین را برانگیخته است. اول، هدف راهبردی ایران در پشت انتقام‌جویی از اسرائیل، ایجاد یک پارادایم بازدارندگی جدید بود. ایران از سیاست جنگ در سایه و استفاده از نیروهای نیابتی که باعث می شد برخی عملیات های مدیریت شده را به راحتی انکار کند، فاصله گرفت. اسرائیل با حمله متقابل خود ( به اصفهان)  در حال آزمایش خطوط قرمز ایران در حالی است که به دنبال مکانیزم امنیتی جدید برای جایگزینی مکانیزم شکسته شده در 7 اکتبر است.

پارادایم جدید ، ریسک پذیری تهران و تل آویو را افزایش می دهد و در نتیجه حملات تلافی جویانه را تشدید و سناریوی درگیری مستقیم را چه در حال حاضر یا بعد معتبرتر می کند. این رویارویی ممکن است به منطقه خلیج فارس هم کشیده شود و کشورهای این منطقه (به ویژه عربستان سعودی) را وادار کند تا مواضع امنیتی خود را مجدداً تنظیم کنند. آنها ممکن است به این نتیجه برسند که ممکن است دوستی بی پروا با ایران  خطرات بیشتری نسبت به منافع آن داشته باشد. ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ در ایالات متحده می تواند این روند را بیشتر تسریع کند.

عامل دوم، پیشرفت کندی است که توافق عربستان و ایران از زمان امضای آن در یک سال پیش داشته است. این سازوکار همچنان بر مسائل امنیتی متمرکز بوده و نتوانسته به بررسی فرصت های اقتصادی و فرهنگی ادامه دهد.

یکی دیگر از عوامل مرتبط، تلقی اسرائیل از این معامله به عنوان یک تهدید مستقیم و تمایل بالقوه برای از بین رفتن آن است. اسرائیل ممکن است دوستی ایران و عربستان را بی تاثیر بر روند عادی سازی  رابطه خود با عربستان سعودی تلقی نکند، همانطور که ایران با شک به تشکیل ائتلاف امنیتی عربی-اسرائیل تحت حمایت ایالات متحده نگاه خواهد کرد. مطالب درز داده شده به مطبوعات اسرائیل بر مشارکت قابل توجه عربستان و امارات در سیستم دفاع جمعی که تقریباً همه موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را در 13 آوریل سرنگون کرد، تأکید کرد، اگرچه این موضوع بعداً توسط ریاض و ابوظبی تکذیب شد.

برای چین، چنین سناریویی خطراتی را برای امنیت انرژی این کشور ایجاد می کند و چشم انداز پکن را برای چارچوب امنیتی جدید در خاورمیانه تیره و تار می کند. یکی از ستون های این مفهوم ایجاد یک پلت فرم گفتگوی چندجانبه در منطقه خلیج فارس تحت ابتکار امنیت جهانی است. چشم انداز چنین کاری می تواند به راحتی با تشدید آشفتگی های منطقه ای تضعیف شود.

جاه طلبی های چین برای محدود کردن نفوذ ایالات متحده بر کشورهای خلیج فارس نیز می تواند معکوس شود. بزرگترین درس برای کشورهای خلیج فارس از دخالت مستقیم ایالات متحده در دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران این است که وقتی فشار وارد می شود، تنها ایالات متحده توانایی ارائه کمک های امنیتی قابل توجه به آنها را خواهد داشت.

 با این حال، یک درس دیگر این است که در حالی که ایالات متحده منافع خود را برای دفاع از اسرائیل به خطر انداخته ، ممکن است این کار را برای آنها انجام ندهد. اما واقعیت این است که تصور در خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا این است که اسرائیل قادر به تکیه بر توانایی های خود در سناریوی جنگ با ایران نبود.

این چه معنایی برای نقش منطقه ای چین دارد؟ این فرض چین را با فرصت‌ها و چالش‌هایی در تلاش برای ارتقای خود به‌عنوان یک میانجی مسئول و اصول محور در منطقه مواجه می‌کند. تصور رایج در خلیج فارس از 7 اکتبر این است که ایالات متحده متحد اصلی اسرائیل است، این مسئله  شک و تردید در مورد قابلیت اطمینان  به واشنگتن را در میان کشورهای عربی منطقه دامن می‌زند و انگیزه‌ها را برای عربستان سعودی برای متعهد شدن بیشتر به کاهش تنش با ایران افزایش می‌دهد. بی اعتمادی به ایالات متحده همچنین ایران را تشویق می‌کند تا توافق خود با عربستان را منفک از تغییر در استراتژی رویارویی خود با اسرائیل پیگیری کند.

جبهه واحد دیپلماتیک آمریکا و کشورهای اروپایی که پس از حملات ایران، از جمله با افزایش تحریم‌ها علیه ایران با اسرائیل تشکیل شد، شراکت تهران با چین و روسیه را نیز تحکیم می‌کند. با این حال، این بحران محدودیت‌های چین را در حفاظت از توافق میان تهران و ریاض،  فراتر از درخواست از ایران برای تنش‌زدایی و ارسال پیام‌هایی بین ریاض و تهران آشکار کرده است. این تا حدودی به دلیل نقش چین به عنوان یک تسهیل کننده صرف است، نه یک میانجی یا ضامن توافق به سبک و سیاق غربی ها .

دلیل دیگر نفوذ اقتصادی چین است. چین تحت هیچ شرایطی قدرت اقتصادی خود را برای مجازات هر یک از طرفین در صورت نقض مفاد توافق به کار نخواهد گرفت. از منظر چین، تحریم‌ها ممکن است در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نتیجه معکوس داشته باشند چرا که نوسان های این منطقه می تواند مستقیماً به منابع انرژی چین ضربه بزند.

چین به تلاش برای برقراری ثبات در شمال آفریقا و خاورمیانه ادامه خواهد داد. از آنجایی که ایالات متحده در حال سفت کردن پیچ تحریم صادرات نفتی ایران است، خریدهای چین از ایران تا پایان سال جاری کاهش می یابد تا از تحریم های ثانویه آمریکا در امان بماند. از قضا، این می‌تواند تعادل چین بین ایران، عربستان سعودی و اسرائیل را آسان‌تر کند، زیرا این تصور را کاهش می‌دهد که پکن در حال حمایت مالی از استراتژی دفاعی ایران با خرید نفت از این کشور است.

در سناریوی تیره و تار درگیری گسترده‌تر، می‌توان انتظار داشت که چین همان الگوی بازی‌ را که در جریان حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اجرایی‌کرد، اعمال کند: یک اقدام موازنه‌سازی دقیق با هدف نهایی حفاظت از منافع اقتصادی خود و در عین حال انتقاد از آمریکا و اسرائیل.

دیگر خبرها

  • حمله جدید حزب الله به سرزمین های آشغالی و بلندی های جولان با ده‌ها موشک
  • اینجا آمریکاست و آنهایی که در سمت درست تاریخ ایستاده‌اند
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • انهدام انبار مهمات ارتش اوکراین به دست روس‌ها
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند